Stress og belastninger

Stress & belastningsreaktioner

Stress opstår som tilstand, når hverdagens krav (ydre som indre) overstiger dine ressourcer. Stress og belastningssymptomer er således en reaktion på en langvarig ubalance mellem krav, uhensigtsmæssige omstændigheder og dine ressourcer. At få stress eller belastningssymptomer sker gradvist og over tid, ofte uden at du selv lægger mærke til det, før symptomerne – særligt de fysiske – bliver meget insisterende.

Vi kan alle føle os stressede og pressede i perioder, som går over igen. Det bliver først mere alvorligt, når de stressende og belastende perioder bliver langvarige og det medfører ofte en væsentlig forringelse af dit funktionsniveau på dit arbejde, på hjemmefronten og som menneske.

Kan du nikke genkendende til mange af symptomerne listet her, er et godt sted at starte at få det sagt højt over for dig selv, dit arbejde og din familie.

Psykologsamtaler oplever mange er gavnligt ift. at få hjælp til at sortere i sine tanker og følelser og opnå forståelse af, hvad der er hændt en. At være “gået ned med stress” kan være enormt tabubelagt for mange. Vi vil sammen få klarlagt, hvilke stressorer, der er til stede i dit liv, og hvilke skridt du kan tage ift. heling. Vi vil ligeledes kigge på dine copingstrategier og hvilke der er gavnlige og hvilke der ikke er længere.

Derudover anbefaler jeg altid, at du får lavet et sundhedstjek ved lægen ift. de fysiske symptomer.

Eksempler på stress symptomer:

Andre behandlingsområder

Samtaler til børn og forældre
Livskriser
Supervisionsforløb for professionelle

Book en tid online

Det er muligt at booke opstartssamtale via knappen “Book online”. Du er velkommen til at kontakte mig via telefon, mail eller kontaktformularen, hvis du ikke kan finde en tid, der passer i onlinebookingen, og så ser jeg, hvad jeg kan gøre.

Udelad venligst personfølsomme oplysninger i mailen og kontaktformularen.

Kontakt mig