Samtaler til børn og forældre

Børnesamtaler

Oplever du, at det er svært i skolen? Oplever du, at det kan være svært med vennerne? Kan du føle dig trist og uoplagt uden helt at vide hvorfor?

Ud fra min erfaring fra PPR, oplever mange børn og unge en lethed ved at tale med professionel, som ikke er den del af hverdagen. Der er intet på spil ift. relationen, hvilket gør det lettere at sige netop dét, som kan være svært.

Det er ikke unormalt, at et barn i sin udviklingsproces udvikler forskellige symptomer, der kunne være forenelige med psykisk lidelse. Selvom det er ganske normalt, kan det virke meget skræmmende og bekymrende for forældre og sågar barnet selv. Det er dog altid væsentligt at handle, når et barn udtrykker mistrivsel.

Det er min fornemmeste opgave, at dit barn oplever det at have samtaler med mig som et trygt og rart rum, selvom vi skal tale om noget, som er svært for barnet. Hos mig er ingen tanker eller følelser forbudte. Jeg vil spørge nysgerrigt ind til dit barns historie og hvis det er svært for barnet selv at finde ordene, er det mit ansvar at tilbyde forskellige måder, barnet kan have det på, således dit barn kan vælge det, som passer bedst.

De typiske henvendelsesårsager er:

I et samtaleforløb med et barn eller en ung, kan det på et tidspunkt i forløbet vurderes relevant, at forældre inddrages. Derfor tilbyder jeg også samtaleforløb til forældre.

Det praktiske

Nedre aldersgrænse er 12 år. Jeg laver ikke udredningsforløb. For at starte et samtaleforløb, skal der være samtykke fra begge forældre, gerne skriftligt.

Til opstartssamtalen deltager én af forældrene i hele samtalen. Her taler vi ind i baggrunden for henvendelsen til mig og hvad der kan være på spil. Her spørger jeg også ind til barnets udvikling for at få en forståelse af dit barn.

De efterfølgende gange plejer forældrene kun at være med de første 5-10 minutter og de sidste 5 minutter. Jeg tilbyder gerne en kop kaffe i ventetiden.

Fra januar 2024 starter jeg på uddannelse i Hypnoseterapi for børn og unge, hvor det vil være muligt at supplere samtalen.

Hjælp til forældre

Har du mange konflikter med dit barn? Har du et barn, som ofte klager over ondt i maven, græder og måske ikke vil i skole? Oplever du, at du bliver presset i dit forældreskab enten på grund af dynamikker i jeres familie eller på grund af egne forventninger til dit forældreskab?

“Hjælp til forældre” er et samtaleforløb, hvor jeg vil hjælpe dig med at bagom dit barns adfærd, komme med andre perspektiver på udfordringer, identificere hvor eventuelle konflikter opstår samt give konkrete forslag til handletiltag. Jeg vil hjælpe med at identificere hvilke usagte forventninger du kan have til dig selv som forældre, som kan presse dig unødvendigt.

I “Hjælp til forældre” er begge forældre meget velkomne på samme tid.

Læs mere i mit blog indlæg: Er min teenager helt normal?

Andre behandlingsområder

Stress og belastninger
Livskriser
Supervisionsforløb for professionelle

Book en tid online

Det er muligt at booke opstartssamtale via knappen “Book online”. Du er velkommen til at kontakte mig via telefon, mail eller kontaktformularen, hvis du ikke kan finde en tid, der passer i onlinebookingen, og så ser jeg, hvad jeg kan gøre.

Udelad venligst personfølsomme oplysninger i mailen og kontaktformularen.

Kontakt mig